Behandeling

Behandeling

In het eerste gesprek (intake) zal ik veel vragen stellen. Uw klacht en de benodigde achtergrond informatie wordt uitgevraagd. Het eerste gesprek is gericht op het verhelderen van de seksuele klacht en het inventariseren van mogelijke factoren die daarin een rol spelen. Oorzaken van seksuele klachten kunnen worden ingedeeld in biologische, psychologische en sociale factoren. Soms is er veel te bespreken en is er een tweede gesprek nodig om het probleem te inventariseren.

Na de intake zal ik een diagnose stellen en een behandelplan maken. Samen besluiten we hoe de behandeling eruit gaat zien. Indien gewenst en alleen met uw schriftelijke toestemming kan er een brief naar uw huisarts en/of andere verwijzer worden verstuurd.


De behandeling kan bestaan uit:

  • Het geven van informatie en advies.
  • Individuele en/of partnerrelatie gesprekken.
  • Huiswerkopdrachten voor uzelf of samen met uw partner.
  • Indien nodig een (educatief) lichamelijk onderzoek. Hiervoor wordt u verwezen naar een arts, specialist of naar uw eigen huisarts.
  • Ook kan er een verwijzing plaatsvinden naar bijvoorbeeld een bekkenfysiotherapeut of indien nodig naar een andere vorm van therapie.


De duur van de behandeling is afhankelijk van de aard van het probleem. Het is vooraf niet altijd te voorspellen hoeveel gesprekken er nodig zullen zijn. Tijdens de behandeling zal regelmatig samen met u het verloop van de therapie besproken worden. Deze evaluaties zorgen voor een goede afstemming met u over het voortzetten of afronden van de gesprekken. 


Omdat seks zich vaak afspeelt tussen twee mensen is de behandeling veelal gericht op (echt)paren. Uw partner zal (in overleg met u) bij de behandeling betrokken worden. In de behandeling zal worden stilgestaan bij de interactie en dynamiek tussen u en uw partner op het gebied van (lichamelijke)intimiteit en seksualiteit.

Share by: